Tudtad? Ezekben az országokban korhatáros a tetoválás

A tetoválásokhoz szükséges korhatár országonként eltérő lehet, és az egyes országokban helyi törvények, rendeletek szabályozzák. Általánosságban elmondható, hogy sok országban a tetoválásokhoz való jogosultsághoz a törvények különböző korhatárokat állapítanak meg. Az általánosan elfogadott gyakorlat az, hogy a szülői beleegyezés szükséges a kiskorúak tetoválásához.

Például az Egyesült Államokban a tetoválásokra vonatkozó korhatár az államonkénti törvényektől függ. Általában 18 éves korig a szülői beleegyezéssel egyes államokban engedélyezett a tetoválás, más államokban viszont az iskolai tanulói jogosultságokhoz hasonlóan 16 éves kor felett engedik csak a tetoválások készítését szülői beleegyezéssel.

Európában is hasonlóan változóak a szabályok. Például az Egyesült Királyságban a tetoválásokhoz való jogosultságot 18 éves korban érik el, de egyes országokban, például Németországban, 16 éves kor felett a szülői beleegyezéssel is elkészíthetők tetoválások.

A pontos szabályozás az adott ország jogrendszerétől függ, és érdemes mindig az adott helyi törvényeket ellenőrizni, ha valaki tetoválást tervez kiskorú számára.