Tetoválással az álláspiacon.

Szerencsére a tetovált munkavállalók megítélése az utóbbi időben nagy változásokon keresztül esett át. Sajnos igen, még néhány üzletágban a  negatív diszkrimináció előfordulhat a munkahelyi tetoválások kapcsán, amikor valaki hátrányos megkülönböztetésben részesül vagy kedvezménytől esik el azért, mert tetovált vagy tesztmódosításokkal rendelkezik. A munkahelyi tetoválásokat érintő negatív előítéletek és sztereotípiák miatt egyes emberek hátrányt szenvedhetnek el a munkakeresési és karrierépítési folyamat során. Ez a negatív diszkrimináció különböző formákban jelentkezhet min például elbírálás a munkavállalás során.

Ez egy olyan helyzetet jelent, amikor egy munkavállalót vagy munkavállalói csoportot kedvezménytől vagy előnytől fosztanak meg vagy hátrányos megkülönböztetés éri a munkahelyi tetoválások miatt. Ez lehet akár a munkavégzés során, akár a munkahelyi előmeneteli lehetőségekben. 
Ezzel szemben manapság már 2023-ban a tetoválás egy viszonylag elfogadott dolog és elterjedt módja egyfajta önkifejezésnek. Igen a sztereotípiák amik néhány évtizede voltak a tetoválást összehozták azzal ha neked van akkor te biztos bűnöző vagy egyfajta társadalom elleni lázadó vagy. A rossz előítélettel társult ha neked „össze van firkálva a bőröd” vagy a tipikus „mi lesz veled ha megöregszel”?
Ma már viszont olykor előny is lehet ha tetoválásod van mert például sokszor keresnek fotózásokra kifejezetten tetovált egyéniségeket.
Szerencsére az idő előrehaladtával egyre jobban lazulnak a szabályok a tetoválásokkal kapcsolatban. De bármennyire is nyitottak az emberek, bármennyire is lazult itt-ott a helyzet az erre vonatkozó szabályozást illetően, sajnos a mai napig vannak olyan üzlet és iparágak divíziók, ahol szigorú irányelvek vonatkoznak a tetoválásokra vagy egyéb testékszerekre Hogy ezeknek van-e létjogosultsága 2023-ban ezt már mindenki döntse el maga.
Az viszont tény, hogy sok sok ember tud azonosulni azzal a gondolattal, hogy az ember szakértelmét nem a külsőségek, hanem a kvalitatásai határozzák meg.
Szerencsére vannak olyan munkakörök ahol ahol egyáltalán nem probléma a tetoválás megléte.
Összegezve tehát ha szeretnénk a háttérben maradni és külsőnk megítélése nélkül dolgozni, keresgéljünk inkább otthon végezhető munkát vagy távmunkát. De ha szerencsénk van akkor rálelünk arra a helyre ahol mindegy mi van rajtunk csak az számít amit teszünk.