Első tetoválásom

Első tetoválás

Ha még sosem volt tetoválásod, az első alkalom igazán meglepő lehet számodra. Nos, igazán nincs mitől félned, hiszen ha épp te is ezen gondolkozol, gondolj bele hány ember csináltatta már meg és nem bánták meg. Sőt!

Az embernek természetesen sok kérdése van mielőtt belevágna, barátokat, szülőket bevonni mit gondolnak mi a véleményük? Jól állna? Egy kis megnyugtatásra az új dolgok előtt mindig szüksége van az embernek. Itt van néhány tipp, amit a tetoválás előtt, alatt és után kéne tenned.

Mielőtt tetováltatsz:

 1. Tudd, hogy mit szeretnél és, hogy hova szeretnéd ( persze a művész segíthet előtte ha szerinte nem pont ideális a hely amit választottál). Vigyél képeket a művésznek az elképzeléseidről, magyarázd el neki mit, hova, mekkorában gondoltad. Ő pedig megrajzolja neked olyanra amilyenre elképzelted. Ez bizony eltarthat egy ideig…de jó munkához idő kell nem?
 2. Ez nem úgy van, hogy bemész és kijössz, ha egy egyszerű pici mintáról van szó akkor valóban nem lesz olyan hosszú a folyamat, ettől viszont ha a szalon nagyon elfoglalt akár több órát is kell várakoznod. Ha az általad választott minta bonyolult akkor lehet, hogy többkörös lesz a munka. Vannak tetoválások amik több napot igénylenek a méretétől és a bonyolultságától függően.
 3. Készülj rá egy éjszakával hamarabb. Például ne alkoholizálj tetoválás előtti nap ha lehet. Feküdj le időben, pihend ki magad.
 4. Egyél és igyál sok folyadékot az esemény előtt. Jó ha hidratált vagy és van valami a gyomrodban mert legrosszabb esetben el is ájulhatsz. Vigyél magaddal enni és inni mindenképp.
 5. Ha beteg vagy vagy betegnek érzed magad semmiképpen ne menj tetováltatni.
 6. Legyen nálad elég pénz mert a művésznek a minta árán kívül illik borravalót adni, ez egy jövőbeni új alkalom miatt is érdemes a kapcsolat ápolásra.
 7. 18. élet évedet be kell töltened, hogy tetováltathass ezért legyen nálad személyi igazolvány.

Mialatt tetováltatsz:

 1. Lélegezz. Ne tartsd vissza a lélegzeted. Próbálj meg relaxálni és találni valamit, ami eltereli a gondolataid az esetleges kellemetlen érzésektől. Ne gondolj rá, kalandozz el nyugodtan.
 2. Ha a művész partner a beszélgetésben és ezzel nem zavarod őt, nyugodtan beszélgessetek, így is gyorsabban telik az idő.
 3. Készülj úgy, hogy nagyon fog fájni így ha csalódás ér az élmény csak pozitív lehet – készül a legrosszabbra és ahhoz képest kevésbé fog.

Miután tetováltatsz:

 1. A kész tetoválás be lesz kötve, tetoválótól függ, hogy mit mond meddig kell rajta hagynod a kötést.
 2. Az utókezelési tanácsokat szigorúan tartsd be ha azt szeretnéd, hogy a minta szép maradjon.
 3. Pihenj sokat és lehetőleg aznap ne sportolj.
 4. Ha bármi panasz van hívd a művészt aki csinálta.

Mindent összevetve a tetoválás egy igazán izgalmas és egyedi életre szóló élmény. Biztos lehetsz benn, hogy a kezdeti izgalom végül jó érzésbe csap át és ha meglátod magadon a kész mintát rá fogsz jönni, hogy minden fájdalom megérte.