Nyáron tetováltatni?

Nyáron tetováltatni? Lehet! Azonban számos szempontot érdemes figyelembe venni, eldönteni, hogy ez a megfelelő időpont a számodra?

Íme néhány fontos szempont, amelyre tekintettel kell lenned:

  • Napfény és UV-sugárzás: A friss tetoválás különösen érzékeny a napfény és az UV-sugárzás hatásaira. A napsütés károsíthatja a tetoválást és akadályozhatja a gyógyulását. Ha úgy tervezed, hogy a tetoválásod sokat lesz kint a napon, akkor érdemes lehet elhalasztani a tetoválást a nyár utáni időszakra. 
  • Víz, áztatás és egyéb káros behatások: Áztatni továbbra sem szabad a friss tetoválást, ezért megfelelő védelem nélkül a friss tetoválással ha lehet NE menjünk vízbe ( A tusolás nem tartozik ebbe a kategóriába ) a gyógyulás alatt. Ennek több oka is van, hogy miért. Egyrészt  a baktériumoktól és más szennyeződésektől is óvnunk kell a sebet, másrészt a felsértett bőr felázásával a minták is megváltozhatnak. Ha mindenképpen pancsolni szeretnél a friss tetoválásoddal, a fóliázás megoldás lehet, de nagyon alaposnak és körültekintőnek kell lennünk!

Körülbelül a tetoválás  10. napja után már nyugodtan fürödhetünk, nem fog kiázni, sem pedig elfertőződni  a bőrünk egy kisebb-nagyobb pancsolástól, mindössze a még varas részek gyorsabban lejönnek.

Ne feledd! Jó móka lehet egy számunkra kedves emléket vagy képet megörökíteni egy tetoválással. Éppen ezért fontos meggyőződnünk arról, hogy a tetoválószalonban minőségi munkát végeznek és betartják az egészségügyi intézkedéseket. Legjobb tetováló keresése viszont ha biztosra akar menni az ember csakis ajánlás hiszen ha barátunkon, ismerősünkön látjuk a tetováló munkáját akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem fog rossz munkát végezni rajtunk sem!