Maori Tetoválás minták és annak jelentései

Maori

A Te Ora O Maui dizájnja.

Ez a maori dizájn a maui halászatát vagy az Aotearoa felfedezését jelképezi, amely Új-Zéland maori elnevezése.

                            

A Pikorua:

A pikorua kifejezés maori nyelven két különböző dolog növekedését és összefonódását jelenti, például: a föld és a tenger.

Úgy vélték, hogy az életben mindannyian különböző utakon járunk és sok sok különböző kanyar van, amelyekben mindannyian ugyanott kötünk ki. Ez a maori tetoválás az életet és az utazást szemlélteti.

                                           

A Nga Hau E Wha:

Ez a tetoválás a föld négy sarkát és a nga hau e wha-t (az a bizonyos négy szelet) ábrázolja.

Ez az egész arról szól, hogyan tiszteljük azt, amit az Isten ajándékozott nekünk, függetlenül attól, hogy mekkora is vagy te. Az Aotearoa minden fajhoz és valláshoz tartozó ember helye. A Tamanuitera az új növekedését és a melegséget reprezentálja, a Hei Matua pedig az erőt és a jólétet, a koru pedig mindezen dolgok folytatását.

                         

Összességében a Maori tetoválás vagy „moko” az új-zélandi őslakos maori nép által gyakorolt ​​hagyományos testművészeti forma. Jelentős kulturális és spirituális jelentőséggel bír a maori közösség számára, képviseli identitásukat és személyes eredményeiket. A Moko több, mint egy dekoratív tetoválás és több mint egy személy maori közösségen belüli helyének szimbóluma. Ez tükrözi származásukat, társadalmi helyzetüket és eredményeiket, és egyedi történetet mesélhet el az egyénről. Minden moko design szentnek és mélyen személyesnek számít.