A tetoválásnál és a piercingnél is extrémebb: scarification és társai

Az emberiség történetében számos extrém testmódosítási gyakorlat jelent meg, amelyek többnyire az esztétikai, vallási vagy kulturális kifejezés céljait szolgálják. Néhány ilyen gyakorlat az alábbiak:

Scarification: Ez a gyakorlat olyan sebek okozását jelenti a bőrön, amelyek gyógyulása után hegeket hagynak. Az ilyen hegképződés általában tervezett mintákat alkot a bőrön, amelyek lehetnek egyszerű geometriai alakzatok, vagy akár nagyon részletes képek is.

Füllesztés: Ez a gyakorlat olyan testmódosító eljárás, amely a füllyukak szélesítésére irányul. A füllesztés során a füllyukakat egyre nagyobb méretű sárgákból vagy különféle anyagokból készült tárgyakból álló fülbevalókkal nyújtják.

Fogbeültetés: Ez a gyakorlat olyan fogak eltávolítását és helyettesítését jelenti, amelyek különféle tárgyakkal, például drágakövekkel, arannyal vagy éppen gyémántokkal vannak helyettesítve.

Body suspension: Ez a gyakorlat az emberi testet légből függő állapotban tartja, amikor felfüggesztik egy olyan eszköz segítségével, amely általában két pont között van felfüggesztve. A testet acél karikákból készült piercingekkel felfüggesztik, amelyeket általában a hát, a has vagy a végtagok bőrébe helyeznek.

Subdermal implantáció: Ez a gyakorlat az emberi testbe különböző tárgyakat, például implantátumokat, drótokat vagy szegeket ültet. Ezek az implantátumok lehetnek a bőr alatt vagy az izomzatban, és általában a test módosításának szimbolikus céljait szolgálják.

Ezek csak néhány példa az extrém testmódosítási gyakorlatokra, és fontos megjegyezni, hogy mindegyikük jelentős egészségügyi kockázatokkal járhat, valamint az egyén számára saját egyéni ízlésének és kultúrájának megfelelően kell eldöntenie, hogy részt vesz-e bármilyen ilyen gyakorlatban.