Nem gondoltad volna, hogy már az ókorban is csinálták ezt a megosztó tetoválástípust

A szemtetoválás vagy szemfestés története igen hosszú múltra tekint vissza. Az ősi kultúrákban, mint például az egyiptomiak vagy a rómaiak már ismerték és alkalmazták ezt a módszert.

Az első dokumentált eset azonban a 19. század elején történt, amikor egy londoni orvos, John Taylor szemtetoválást készített egy hölgynek, aki korábban egy baleset következtében elveszítette a szempilláit. A szemfestést úgy vélték, hogy segíti az embereket abban, hogy jobban kifejezzék magukat, és javítja a megjelenésüket.

Azonban az első szemtetoválások készítése rendkívül fájdalmas és kockázatos volt, és gyakran vezetett súlyos szövődményekhez, így a módszer nem vált népszerűvé. A szemtetoválások csak a 20. század második felében váltak igazán népszerűvé, amikor új technológiák és eljárások jelentek meg, amelyek lehetővé tették a fájdalommentesebb és biztonságosabb szemtetoválások készítését.

Ma már a szemtetoválás egy elterjedt és népszerű testmódosítási forma, amelynek készítése szakemberek által végezhető el, és a tűk és festékek minőségi javulása, valamint a higiéniai előírások betartása miatt biztonságosabbá vált.