A tetoválás fájdalmas lehet, ezt teheti, aki nem bírja a fájdalmat

Aki menekülni akar a fájdalom elől, ne csüggedjen. Szerencsére ma már számos alternatíva létezik krémek és spray-k formájában, amelyek enyhíthetik a tetoválás fájdalmát. Ezeket érdemes a tetováló felszerelést árusító oldalakon keresgélni, vagy megkérdezni valamelyik tetováló művészünket.

Sokan érzéstelenítés nélkül tartják igazinak a tetoválás élményét, de ha valaki ma még él a fájdalomcsillapítás lehetőségével, az teljesen elfogadható. Lehetőleg kipihenten érkezik a szalonba, hogy türelmesebben tudjuk viselni a beavatkozást. Érdemes a szemünk előtt vizualizálni az elkészült mintát, mert sok mindennel együtt tudunk élni, ha valamit nagyon akarunk.

A tetoválás gondozása és a szövődmények elkerülése viszonylag egyszerű, ha megértjük a gyógyulás folyamatát, és kellő figyelmet fordítunk a tetovált bőr megfelelő kezelésére és védelmére. Sajnos időnként orvosi segítségre is szükségünk lehet.

A tetoválást a bőr középső rétegébe (kb. 1,2 mm mélyen) helyezzük el a bőrben, a festék tű segítségével történő bejuttatásával. A gyógyulást követően a festékréteg felett már begyógyult bőrréteg van, így a minta esztétikai értékét évekig megőrzi.