10 TIPP A TETOVÁLÁS HELYES ÁPOLÁSÁHOZ

A tetoválás utáni ápolasi útmutatások betartása után, ajánlunk neked még 10 tippet a gyors és eredményes gyógyulás édekében.

 1. Krémek!
  A legfontosabb, hogy a tetoválás a gyógyulási folyamatban renszeresen be legyen krémezve a TattooMed tetoválási krémmel.
  Az eslő 4 napban, lehetőleg minden 4 órában, de legalább esete és reggel használd.
  Az azt követő 3 – 5 napig naponta egyszer, de szükség estén akár töbször is használható. Viszont ennél gyakoribb és túl vastag krémhasználat a bőr meglágyulásához és a szín fakulasához vezethet vagy pattanásokat okozhat.
 2. Kerüld a fürdőzést és a hosszú zuhanyt!
  A hosszú fürdőzés és zuhanyzás nem ajánlott a gyógyulási folyamat alatt, mivel így a tetoválás meglágyulhat, elveszítve az eredeti színét. A fürdőzés strandokon, a tengerben vagy más nyilvános helyen egyáltalán nem javasolt, mivel ez különböző fertőzéseket idézhet elő.
 3. A sebet a lehető legtisztábban kell tartani.
  Az izzadság és más szennyeződések fertőzésekhez vezethetnek, ezért a sebet a lehető legtisztábban kell tartani és egy időre a sportot és más megerőltető tevéknységet jobb kerülni.
 4. Kerüld az erőss napsugárzást és a szoláriumot.
  Közvetlen napsugárzás a bőr leégéséhez vezethet, amitől a felső réteg bőr lehámlik így a tetoválás kifakulhat és elveszíti az eredeti színét. A már meggyógyult tetoválást a Tattoomed daily tattoo care-el védheted meg a nap káros sugaraitól.
 5. Ne vakarózz!
  A gyógyulás alatt teljesen normális, hogy a bőr elkezd viszketni, de semmi esetre ne vakard meg – ez károkat okozhat a tetoválásban.
 6. Ne viselj olyan ruhákat amik dörzsölik a bőrt vagy túl szorosak!
  Túl szoros ruhák felkarcolhatják a sebet és sérüléseket okohatnak a tetováláson, a ruha szálai gyulladásokhoz vezethetnek.
  Pamut ruhák kíméletesen bánnak a felsértett bőrrel, felfogják a seb apró válladékait és könnyen tisztíthatóak.
 7. Fólia – Igen/ Nem : és ha igen – Mikor/Milyen hosszan?
  Az első 2 – 3 napban az alvásnál és ruha viselésekor a tetovált területen egy védő fólia hasznos védelmet nyújt a különböző ruhaszállaktól és szennyeződésektől. Túl gyakri és túl hosszú viselése azonban nem ajánlott, mivel alatta könnyen baktériumok képződhetnek. A fólia eltávolítása után mozst le a tetoválást a tisztító géllel és kezeld ismét a tetoválás utái krémmel.
 8. Hozzáragadt a tetoálás a ruhához…
  … akkor tedd a területet langyos víz alá és áztasd rövid ideig, aztán lassan és óvatosan válaszd el a ruhát a bőrtől. Mozst meg a lemosó géllel és kezeld a tetoválás utáni krémmel.
 9. A tetoválás tiszítása
  Ne tisztítsa a tetoválást hagyományos szappannal vagy tusfürdővel, ez könnyen kiszárítja a sebet és különböző parfümanyagokat tartalmazhat, valamint magas PH szintje miatt erre a feladatra nem alkalmas.
  Használd a TattooMed lesmosó gélt ami speciálisan a bőr tetoválása utáni tisztításra lett kifejlesztve.
 10. A megfelelő táplálkozás támogatja a bőr gyorsabb gyógyulását.
  A gyógyulási folyamatban ajánlott odafigyelni a megfelelő mennyiségű C vitamin bevitelre. Túl kevés C vitamin csökkenti seb gyógyulásának folyamatát. Erre különösen az alkohol bevitelnél érdemes figyelni, ami ezeket a vitaminokat elpusztítja.