5 piercing, ami most nagyon trendi

Azt hitted, hogy a piercingek kora rég leáldozott és most már csak a tetoválás a menő? Szó sincs róla, a magyarázat inkább az, hogy változott a trend.

Talán kevesebben hordanak testékszert, mint tetoválást, de attól még ez sem ment ki a divatból! Csak míg régebben a az orr-illetve köldökpiercingek hódítottak, ma inkább a fülbe, az ajakba, és a mellbimbóba helyezett ékszerek tarolnak.

Persze mindegyiknél érvényes a szabály: ha mellette döntesz, akkor nagyon oda kell figyelned magadra a seb gyógyulásának időszakában, ha pedig nem múlik el a gyulladás, vagy allergiás reakciót tapasztalsz, akkor azonnal távolíttasd el az ékszert!

AZ ALÁBBI GALÉRIÁBAN MEGMUTATJUK, HOGY MIK MOST A LEGTRENDIBB TESTÉKSZEREK!

Smiley: az orrba szúrt Septumhoz hasonlít leginkább. Ezt a kis karikát a felső fogsor előtti vékony bőrbe ültetik és a celebek körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Legtöbbször arany és rosegold változatban kérik.

Conch piercing: nem a fülcimpába, hanem a fülkagyló alsó részébe helyezett ékszer. Kicsit hosszabb gyógyulási idővel kell számolni, mint egy sima fülbevalónál, de megéri, hiszen egy jól megválasztott kis kő teljesen fel tudja dobni a megjelenésünket.

Daith piercing: a csodatévő! Nem csak szép ugyanis, de állítólag segít enyhíteni a migrénes panaszokat is. Ennek pedig az a magyarázata, hogy a fülporc legbelső ívébe lőtt testékszer pont azt a pontot stimulálja, ami segít a migrénes kínok enyhítésében. Természetesen akupunktúrás vagy akupresszúrás kezeléssel is hasonló eredmény érhető el, ám a fülbevaló előnye, hogy folyamatos nyomást gyakorol a megfelelő részre.

Mellbimbó piercing – Kendall Jenner hozta divatba, és azóta egyre többen csináltatják meg, mert nagyon szexi…Ez tény, azonban sajnos az is, hogy nagyon fájdalmas a szúrása. De talán ezt mondanunk sem kell…

Orrkarika (Septum): a nagy visszatérő! Újra divatba jött ez a fajta piercing, habár a karikák design-ja változott. Mindenesetre ez a verzió most trendibb, mint az egyik orrcimpába helyezett fajta: kiemeli az arcvonásokat és az orr szép ívét.