Soft Powder: púderes hatású szemöldöktetoválás

A módszer alapjaiban a satírozásra épül, a megfelelő technikai kivitelezéssel azonban sokkal lágyabb eredményt érhetünk el! A szemöldök alsó harmada a legsötétebb, míg szemzug felöli része, valamint a szemöldök felső harmada világosabb, melyet különböző technikai lépésekkel és színátmenettel alakítunk ki. A karakteresség helyébe így a szépen megformázott, mégis finom szemöldöktetoválás lép. A megfelelő technikával a színátmenet mellet a tetoválás púderes hatást kelt, mellyel napjaink népszerű sminktrendjét követhetjük!

Szálazott vagy púderes?

Miközben jó ideje a realisztikus szálazott szemöldöktetoválásokról szól a szakmai sajtó, most itt egy új technika, ami nagyon széles körben használható. Felejtsük hát el a szálakat, és minden legyen púderes? Természetesen nem. A szálazás továbbra is hordozza a maga óriási előnyeit és esztétikumát, mely mellett meghatározott esetekben helyet követel a Soft Powder is. A sminktetováló gyakorlata és ízlése, valamint a vendég igénye dönti el, mihez nyúlunk.

Nézzük hát, a gyakorlatra mi a jellemző!

 

  • Szálazott megoldást válassz, ha a vendégnek v  an valamennyi saját szőre. Ha viszonylag sok van és kiegészítés, formázás a feladat, akkor egyértelmű a döntés. Ha kevesebb, még mindig a szálazásra hajlok, ami alá érdemes lehet bizonyos technikával alásatírozni, mely nagyon emeli a természetességet.
  • A nagyon kevés vagy teljesen hiányzó szőrzet esetén jő választás a Soft Powder technika, mert végre „kvázi satírozott módszerrel” is finom megoldás érhető el, ami a manapság oly divatos púderes hatást is hozza.
  • Elrontott tetoválás esetén szintén gyakran alkalmazható, ha a régi forma beépíthető a Soft Powder szemöldökbe. Ez akkor lehetséges, ha a régi tetoválás lesz az új alsó része, ami ugye sötétebb. Nagyon sokszor adott a lehetőség, így a javítás könnyebbé válik, mint szálazott technikával.
  • A Soft Powder technika további előnye, hogy technikailag könnyebben kivitelezhető, mint a realisztikus szálazott módszerek. Míg utóbbihoz precíz gép és magasabb előképzettség kell, addig a púderes technika egy-két év sminktetoválói múlttal már elvégezhető.