Nyári tetoválás-tanácsok

A tetoválás folyamata egy horzsoláshoz hasonlítható  felületi sérülést eredményez. Nem érint más szövetet, a tű nem hatol a húsba, stb, tehát nem nyílt sebként tekintünk a friss tetoválásra, ennek ellenére a baktériumok, vírusok távol tartása és a megfelelő sebgyógyulás elősegítése nagyon fontos, hiszen így marad szép és tartós a feltetovált minta. Nyáron több dolgot is figyelembe kell vennünk tetováltatás előtt és után, például hogy a kritikus első napokban ne érje tűző napsugár a friss tetoválást és ne is áztassuk azt ki. A problémák nagy része könnyen áthidalható, az alábbi tanácsok segítenek ebben

Tetováltathatok Nyáron??

Természetesen, ma már szinte ugyanannyian tetováltatnak a legforróbb évszakban is, mint pl. Ősszel vagy Télen, mindössze kissé hozzá kell szabni az utókezelés folyamatát a meleg, napfényes időjáráshoz. Semmilyen speciális dolog nem szükséges, csak odafigyelésre és néhány trükkre van szükség..

Hogyan védjem a Naptól a friss tetoválást?

A lényeg, hogy a Nap fényét visszaverő anyaggal fedjük le a friss tetoválást, megelőzve ezzel hogy az kiszáradjon, fakuljon, illetve az amúgy is igénybe vett bőrterület extrán felmelegedjen.

A legkézenfekvőbb az lenne, hogy valamilyen ruhadarabbal takarjuk el a tetoválást, ez azonban sokszor nem kivitelezhető és a meleg miatt kényelmetlen lehet.

Jó megoldás, ha fehér (de a fényvisszaverés miatt mindenképpen világos) kötést használunk. Ez azokon a testrészeken a legegyszerűbb, amiket körbetekerhetünk, pl. karok, lábak, nyak.
A sík felületeken ugyanezt ragasztószalagos rögzítéssel érhetjük el.

Önmagához tapadó (mikroszálas, nem ragasztóanyagos) bandázs, vagy fásli, géz is alkalmas a célra, a lényeg, hogy a tetoválást takarjuk és egyben a szellőzését is megoldjuk.

Bármelyik megoldás mellett is döntünk, a bandázs nem helyettesíti a fóliát (vagy folpackkot), ezt alkalmazzuk a tetováló ajánlása szerint!

Fóliázás, kötéscsere a nagy melegben

Válaszd a Tetoválás-Fóliát! Az új módszernek köszönhetően a tetoválás utókezelése egyszerűbbé és biztonságosabbá is vált. A tetoválás elkészülte után egy speciális fóliát ragasztunk a tetovált felületre, amit nem kell cserélni, az alatta lévő felület nem szárad ki, ugyanakkor szellőzik és a vizet, baktériumokat, szennyeződéseket pedig tökéletesen távol tartja. Krémezésre a speciális fóliának köszönhetően nincs szükség, az egyetlen dolog amire oda kell figyelni, hogy 5 nap elteltével óvatosan lehúzzuk a fóliát. Ezután krémezni is lehet vékonyan Bepanthen krémmel vagy testápolóval. Nagyon vékony varréteg alakul csak ki, ami az 5. napon már peregni is kezd.

Napozás gyógyulás után

Friss tetoválást természetesen nem szabad napsütésnek kitenni, a túlzott napozást pedig a színek kifakulása miatt legyógyulás után sem ajánlják a tetoválók.

Megfelelő védelem mellett persze elkerülhető a tetoválás elváltozása, erre jó megoldás valamely napvédő készítmény használata. Mi a TattooMED termékeit javasoljuk, ezekből jelenleg 25, 30, illetve 50 faktoros létezik, sőt napozás utáni ápoló krémet is beszerezhetünk a teljes védelem érdekében!

Víz, áztatás és egyéb behatások

Áztatni továbbra sem szabad a friss tetoválást, ezért lehetőleg ne menjünk vízbe (a tusolás nem tartozik ide) a gyógyulás alatt. Ennek több oka is van, egyrészt a baktériumoktól és más szennyeződésektől is óvnunk kell a sebet, másrészt a felsértett bőr felázásával a mintánk is megváltozhat.
Ha valaki mindenképpen csobbanni akar a friss tetoválással, a lefóliázás segíthet, de nagyon körültekintően kell elvégezni.

10 nappal a tetoválás elkészülte után már nyugodtan fürödhetünk, nem fog kiázni, elfertőződni a bőrünk egy kisebb-nagyobb pancsolástól, mindössze a még varras részek gyorsabban lejönnek..

Viszont ha a tetoválás még friss, (pár napos), mindenképpen ragasszuk le alaposan!

 

Adatforrás: Invictus Tattoo Budapest