Old School

Hagyományos, Tradicionális tetoválás stílus

Tulajdonképpen ez az a stílus, amelyet más néven American-nak nevezünk. Itt pontosan arról van szó, amire gondolhatunk: ez a műfaj fonódik össze a tetoválás nyugati történelmével, azzal a metódussal, ahogy egyáltalán a tetoválás megjelent a bőrön, és az első képek kivehetővé váltak.

Az Old-School továbbá összefügg a tengerész-élet alapjaival is. Mint a legtöbb “öreg” stílus, a tradicionális ábrázolás is rengeteg változáson ment keresztül, nem csak technikailag, hanem a témákat illetőleg is. Gondoljunk például arra, hogy a huszadik század két világháborút is megélt és e műfaj nagyon szoros szimbiózisban mozog a sereg embereinek életével, azokkal a témákkal, amelyek nekik voltak fontosak.

Az old-school modernizálása magával hozta a színpaletta erőteljes kifejlődését, hiszen a hagyományok alapján is elmondhatjuk, a műfaj a lehetőségekhez képest mindig színes képekkel igyekezett dolgozni. A színeket ebben a stílusban nem, vagy nagyon kissé mossák egymásba, a kivitelezést határozott, egyszerű vonalak jellemzik, a tetoválás inkább “lapos”, 2D hatású. A stílus közkedvelt mintái: táncos (hula) lányok, koponyák, vasmacskák, farkasok, hajók; más kifejezéssel az úgynevezett “Sailor Jerry” motívumok.